logo-tbv-ppl

Nexmosphere optimaliseert de winkel ervaring door gebruik van sensoren waarmee consumentgedrag gemeten kan worden. Het systeem gebruikt een netwerk van sensoren die ingebouwd zijn in het winkelschap. Hiermee kan de consument getrackt worden en kunnen bepaalde actuatoren, zoals video, audio, licht en beweging in gang gezet worden om de consument te beïnvloeden en/of te stimuleren.
Nexmosphere is middels Link2Innovate in contact gekomen met Xetal NV. Xetal heeft warmtesensoren technologie verder ontwikkeld in een systeem waarmee het mogelijk is om mensen te detecteren en te volgen binnen een bepaalde ruimte. Het systeem van Xetal wordt momenteel met name toegepast binnen de zorg.
Het ontwikkelingsvlak is de ontwikkeling van een sensor die toegepast kan worden binnen de retail. Dit zal worden bereikt door een aantal software veranderingen in de micro electronica. Xetal heeft reeds een proof of concept; een actieve sensor en ervaring middels de toepassing van de meetwaarden. Hierdoor is dit samenwerkingsproject niet alleen economisch maar ook technisch haalbaar.
Momenteel wordt er binnen de retail veel met tracking gewerkt met behulp van camera’s. Door de ‘nonintrusive indoor localization’ technologie van Xetal toe te passen binnen deze industrie, worden veel privacy kwesties opgelost.
Samen willen Nexmosphere en Xetal een product/oplossing op de markt brengen.

0

Start typing and press Enter to search